Hlavní navigace

Test technik k úspoře baterie pro iPhone a iPad - 2. díl

2. 9. 2013

Sdílet

 Autor: Apple
Potvrzujeme a vyvracíme tvrzení, která kolují ohledně různých způsobů zacházení s mobilními zařízeními od Applu a jejich vlivu na baterii.

Předchozí díl

2. „AirPlay streaming z mého zařízení rychle vyčerpá mou baterii.“

NepravdaMožná si myslíte, že přístup k video souboru na interním úložišti vašeho iOS zařízení a následné streamování tohoto souboru na zařízení podporujícím AirPlay má negativní vliv na výdrž baterie, my jsme ho však v našich testech neobjevili. Náš iPad streamoval HD video na televizi Sony Bravia připojené k AppleTV po dobu neuvěřitelných 13 hodin a 45 minut. Po této době mu stále nedocházela šťáva – když jsme test zastavili (abychom mohli jít po práci domů), měla baterie iPadu stále 82 procent své kapacity.

3. „Využívání iTunes Home Sharing (domácího sdílení) pro streamování videa z Macu na iOS zařízení vyčerpá mou baterii rychleji než sledování videa přímo na mém iPadu.“

PravdaPři přehození směru signálu a přehrávání videa z počítače na naší Wi-Fi síti do iPadu spotřebovalo mnohem více energie, a to zejména kvůli požadavkům displeje iPadu. Když byl displej nastaven na plný jas, zvládl iPad přehrát 5 hodin a 34 minut videa – což je o 50 minut méně než při přehrávání videa ze souboru uloženého přímo v paměti zařízení.

CS24

4. „Utility pro baterii pomáhají zvýšit výdrž baterie iPadu nebo iPhonu.“

PolopravdaiOS App Store je přeplněný utilitami, které o sobě tvrdí, že dokáží zvýšit výdrž baterie vašeho zařízení na jedno nabití. Vyzkoušeli jsme několik takových aplikací, včetně bezplatných Battery Doctor od Beijing Kingsoft Internet Security Software, BatterySense od Philipsu či Sys Activity Manager Lite od Appsware. Většina z těchto aplikací nabízí podobný soubor dat o baterii vašeho iPadu nebo iPhonu, jako je odhad zbývající výdrže baterie za daných podmínek používání nebo odhad výdrže na základě zapnutí/vypnutí Wi-Fi či ne/surfování na webu. Aplikace zpravidla nabízejí i tipy pro to, abyste z každého nabíjecího cyklu získali co nejvíce – tyto tipy však evidentně pocházejí z webu Applu. Takže přestože vyzkoušené aplikace samy o sobě výdrž baterie vůbec neprodlužovaly, poskytují hodnotné informace, které vám v tom mohou pomoci.

Pokračování