Hlavní navigace

Těžba Litecoinů, Dogecoinů a dalších alternativ Bitcoinů - 1.díl

16. 7. 2014

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Možná jste už něco zaslechli o nejznámější virtuální měně – bitcoinu. Jeho těžba je pro běžného uživatele velmi obtížná. Existují však další virtuální měny (tzv. altcoiny), jejichž těžba je daleko snazší. Napovíme, co k tomu potřebujete.

Koho by nezajímal Bitcoin, virtuální měna, jejíž historie vzniku je protkána pokoutními obchody, podvody obrovského rozsahu a lidmi, kteří se právě díky bitcoinu stali přes noc milionáři? Nejlepším způsob, jak do  světa virtuálních měn proniknout, spočívá v získání vlastních zkušeností. Ty pak získáte, pokud zkusíte s virtuálními měnami obchodovat.

Virtuální měnu můžete získat buď výměnou za své úspory v klasické měně, nebo vlastní těžbou. Pro obyčejné uživatele je však dnes těžba bitcoinů čím dál obtížnější, ne-li téměř nerealizovatelná. Je tu však ještě svět alternativních variant bitcoinu (tzv. altcoinů), který je k obyčejným uživatelům daleko přívětivější. Pojďte se podívat, co všechno obnáší těžba altcoinů.

Co je to altcoin?

V tomto seriálu předpokládáme, že jste již minimálně něco zaslechli o bitcoinu, ale možná jste zatím neslyšeli nic o altcoinech. Výraz altcoin se používá jakožto univerzální pojmenování pro kryptoměn založených na systému bitcoinu, které ale nejsou bitcoinem. Vzhledem k tomu, že je bitcoin software šířený pod licencí open source, může jej kdokoliv, kdo má potřebné znalosti, zkopírovat a vytvořit si tak vlastní měnu.

Hodnota libovolného altcoinu je stejně jako u bitcoinu dána pouze tím, kolik je za ni zájemce ochoten zaplatit. Některé altcoiny, jako je kupříkladu Litecoin, Peercoin a třeba Dogecoin, mají své vlastní aktivní komunity a ekonomiky – ostatně podívejte se na seznam altcoinů – nicméně ani jedna alternativní měna nemá více než desetinu hodnoty bitcoinu. Řada altcoinů má své věrné následovníky, jméně v každém případě se mějte na pozoru před každým, kdo až přespříliš agresivně propaguje nějaký nový altcoin nebo se vás snaží přesvědčit o jedinečné šanci, kterou budete mít pouze nyní až už nikdy jindy. Velmi často se bohužel nejedná o nic jiného než o novou verzi po léta známého podvodu, kdy se uměle navýší cena nějakého zboží na základě falešných či zavádějících polopravd, které zboží vychvalují. Jakmile je cena zboží vysoko, firma se akcií zbaví a všichni, kdo do nich investovali, prodělají.

 

Logo Dogecoinu

CS24

 

Pokračování