Hlavní navigace

Těžba Litecoinů, Dogecoinů a dalších alternativ Bitcoinů - 11.díl

31. 7. 2014

Sdílet

 Autor: (c) ArtFamily - Fotolia.com
Možná jste už něco zaslechli o nejznámější virtuální měně – bitcoinu. Jeho těžba je pro běžného uživatele velmi obtížná. Existují však další virtuální měny (tzv. altcoiny), jejichž těžba je daleko snazší. Napovíme, co k tomu potřebujete.

Koho by nezajímal Bitcoin, virtuální měna, jejíž historie vzniku je protkána pokoutními obchody, podvody obrovského rozsahu a lidmi, kteří se právě díky bitcoinu stali přes noc milionáři? Nejlepším způsob, jak do  světa virtuálních měn proniknout, spočívá v získání vlastních zkušeností. Ty pak získáte, pokud zkusíte s virtuálními měnami obchodovat.

Virtuální měnu můžete získat buď výměnou za své úspory v klasické měně, nebo vlastní těžbou. Pro obyčejné uživatele je však dnes těžba bitcoinů čím dál obtížnější, ne-li téměř nerealizovatelná. Je tu však ještě svět alternativních variant bitcoinu (tzv. altcoinů), který je k obyčejným uživatelům daleko přívětivější. Pojďte se podívat, co všechno obnáší těžba altcoinů.

 

Předchozí díl

A je tu kryptoměna!

Nyní máte vše, co potřebujete pro těžbu litecoinu, popřípadě většinu jiných altcoinů a můžete tak použít GPU, CPU, popřípadě oboje pro vlastní těžbu. Jakmile vám začnou na váš uživatelský účet přibývat peníze, můžete navštívit internetovou stránku vašeho těžebního uskupení a zadat adresu své peněženky, do níž se budou vytěžené peníze ukládat. Adresu své peněženky naleznete na záložce Přijmy u klienta litecoinu, kterého jste si již stáhli.

Jakmile se vám v peněžence objeví peníze, doporučujeme vám, abyste si povolili šifrování peněženky. Klepněte proto do nabídky Nastavení, zde vyberte položku Zašifruj peněženku a zadejte nějaké silné heslo. Poté je třeba pravidelně peněženku zálohovat, a to prostřednictvím nabídky Soubor/Zazálohuj peněženku. Pokud by totiž došlo třeba k poškození pevného disku a vy jste neměli peněženku zálohovanou, pak o všechny své peníze přijdete.

 

CS24

Záložka Přijmi z vaší peněženky pro litecoiny obsahuje adresu, kterou budete potřebovat pro příjem plateb

Na těžbě altcoinů s největší pravděpodobností příliš nevyděláte. Čipy ASIC se vyvíjí už i pro litecoiny a další altcoiny využívající script, takže i počítač s velmi výkonnou grafickou kartou bude ve srovnání s nimi v podstatě mimo soutěž. I přesto v tuto chvíli těžba představuje zajímavý způsob, jak se dozvědět něco o technologii, která má na to stát se jedním z nejvýznamnějších vynálezů desetiletí.