Hlavní navigace

Těžba Litecoinů, Dogecoinů a dalších alternativ Bitcoinů - 9.díl

27. 7. 2014

Sdílet

 Autor: (c) St22 - Fotolia.com
Možná jste už něco zaslechli o nejznámější virtuální měně – bitcoinu. Jeho těžba je pro běžného uživatele velmi obtížná. Existují však další virtuální měny (tzv. altcoiny), jejichž těžba je daleko snazší. Napovíme, co k tomu potřebujete.

Koho by nezajímal Bitcoin, virtuální měna, jejíž historie vzniku je protkána pokoutními obchody, podvody obrovského rozsahu a lidmi, kteří se právě díky bitcoinu stali přes noc milionáři? Nejlepším způsob, jak do  světa virtuálních měn proniknout, spočívá v získání vlastních zkušeností. Ty pak získáte, pokud zkusíte s virtuálními měnami obchodovat.

Virtuální měnu můžete získat buď výměnou za své úspory v klasické měně, nebo vlastní těžbou. Pro obyčejné uživatele je však dnes těžba bitcoinů čím dál obtížnější, ne-li téměř nerealizovatelná. Je tu však ještě svět alternativních variant bitcoinu (tzv. altcoinů), který je k obyčejným uživatelům daleko přívětivější. Pojďte se podívat, co všechno obnáší těžba altcoinů.

 

Předchozí díl

Těžba pomocí GPU – tvorba dávkového souboru

Po vytvoření dělníka (worker) a po získání všech potřebných informací se přesuňte do složky obsahující soubor cgminer.exe, klepněte ve složce kdekoliv na prázdné místo pravým tlačítkem myši, a vytvořte nový textový soubor (.txt).

Do okna programu Poznámkový blok napište následující příkaz, přičemž tučně zapsané údaje nahraďte svými:

cgminer.exe —scrypt -o url:port -u username.workername -p workerpassword

 

Na níže uvedeném obrázku vidíte ukázku takového příkazu:

 

GPUMiner

Nyní klepněte do nabídky Soubor/Uložit. Poté se v Průzkumníkovi souborů vraťte zpět do složky a textový soubor, který jste před chvíli vytvořili, přejmenujte na GPUMiner.bat. Operační systém Windows vás vyzve k potvrzení změny typu souboru, na které odpovězte kladně.

A znovu se podívejte na obrázek, kde je vidět, jak má vypadat výsledný obsah složky:

 

Všimněte si souboru CPUMining.bat

 

Nakonec poklepejte na právě vytvořený soubor .BAT. Spustí se program Cgminer a začne zobrazovat průběh těžby altcoinů.

 

Těžba litecoinů není příliš přitažlivá

Pokud byste se chtěli dozvědět o principu funkce programu cgminer, získat nějaké další tipy a triky pro optimalizaci výkonu těžby pomocí GPU, pak zkuste tento odkaz, který vás přesměruje na vynikajícího podrobného průvodce těžbou Dogecoinů.

 

Pokračování

 

Byl pro vás článek přínosný?