Hlavní navigace

The Darkness

1. 12. 2008

Sdílet

Konzolové hry podle komiksů sice často nedopadají nejlépe, ale The Darkness patří mezi ty nejlepší konverze kreslen...


Konzolové hry podle komiksů sice často nedopadají nejlépe, ale The Darkness patří mezi ty nejlepší konverze kreslených seriálů, jaké jsme si zatím měli možnost vyzkoušet.
Už název hry našeptává, že nepůjde o roztomilé superhrdiny v přiléhavých pestrobarevných trikotech, které by jim záviděli i přítulní protagonisté románu Lusthoši v otroctví, ale o poněkud temnější a dospělejší zábavu. Hlavní hrdina Jackie Estacado je mladý mafiánský zabiják, kterého při jedné – ne zrovna povedené – akci posednou temné síly a snaží se ho využít ke svým záměrům. Ovšem zrovna tak může Jackie využívat temnou moc ve svůj prospěch…
Titul The Darkness je dost akční záležitostí, kombinující klasické přestřelky s použitím mystických schopností. Ty jsou poměrně zajímavé a kromě těch ryze ničivých mezi nimi najdeme i takové, které pomohou překonat leckterý problém nebo se dostat ze zdánlivě bezvýchodné situace. Můžete si užít třeba samostatně ovladatelných hadů, potěší i schopnost vyvolávat temné služebníky. Důležitou složkou hry je pohyb v temnotě a stínu, kde se vám dobíjí energie, potřebná k využití temných sil.
Odhalování tajemna se mísí s klasickým gangsterským příběhem a i když dějové zápletky nejsou leckdy příliš nápadité, samotná atmosféra s hororovou příchutí je výborná. Akce jako taková nepatří ke špičce žánru, ale neurazí, AI jakbysmet, i ovlá-
dání má své mouchy, přesto je dost pravděpodobné, že vás pohltí. Myšleno hra. Nebo Temnota?

Akce 8.1
Výrobce: Starbreeze Studios
Vydavatel: 2k Games
Distributor v ČR: Cenega Czech
Lokalizace: žádná
Cena: 1 999?Kč
Multiplayer: ano
www.2kgames.com/thedarkness

Další tipy

V posledních týdnech jsme se dočkali na letní období až překvapivě bohaté úrody „třistašedesátkových“ titulů. Nejpilnějším vydavatelem byla sama společnost Microsoft a i když recenzovanému skvostu Forza Motorsport 2 se její další tituly nevyrovnají, méně náročné fandy zejména akčních her mohou potěšit.
Call of Juarez
Akční titul vydaný již dříve pro PC přináší atmosféru divokého západu a dvě hlavní postavy, poloindiánského mladíka Billyho prchajícího před křivým obviněním, a bývalého pistolníka, reverenda Raye.

Vydavatel: Techland
Distributor v ČR: Cenega Czech
Cena: 1 999?Kč
Další platformy: PC
www.callofjuarez.com

Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer

Akční titul podle oblíbeného komiksu nabízí hraní za všechny čtyři postavy. Hráč může v průběhu akce přepínat mezi jednotlivými superhrdiny a vést je až k poražení zákeřných nepřátel.

Vydavatel: 2k Games
Distributor v ČR: Cenega Czech
Cena: 1 999?Kč
Další platformy: PS2, PS3
www.2kgames.com/riseofthesilversurfer

Harry Potter and the Order of the Phoenix

Další dobrodružství mladého čarodějnické-
ho učně Harryho a jeho
přátel – Rona a Hermiony – na magické univerzitě v Bradavicích. Hra je lokalizována do češtiny.

Vydavatel: Electronic Arts
Distributor v ČR: EA ČR
Cena: 1 999?Kč
Další platformy: PC, PS2,
PS3, Wii
www.harrypotter.ea.com

Shadowrun

Multiplayerová týmová střílečka zasazená do licencovaného prostředí Shadowrun, ve kterém se snoubí starobylá magie s moderními technologiemi a kybernetickými implantáty.

Vydavatel: Microsoft
Distributor v ČR: Microsoft ČR
Cena: není známo
Další platformy: PC (Vista)
shadowrun.com

Vampire Rain

Akční adventura s hororovou atmosférou popisuje boj speciálního agenta Johna Loyda, který se snaží vymýtit upíry usazené v Los Angeles.

Vydavatel: Microsoft
Distributor v ČR: Microsoft ČR
Cena: není známo
Další platformy: žádné
www.vampirerain.com

Tenchu Z

Další díl oblíbené série Tenchu. Hráč se v této stealth akci chopí role dobře vycvičeného ninji, který se své úkoly snaží plnit co nejtišším způsobem pomocí svého meče a vrhacích hvězdic.

Vydavatel: Microsoft
Distributor v ČR: Microsoft ČR
Cena: 1 899?Kč
Další platformy: žádné
www.microsoft.com/xbox/tenchuz

Byl pro vás článek přínosný?