Hlavní navigace

Thermaltake představil SpinQ chladič

31. 10. 2008

Sdílet

Společnost Thermaltake oficiálně uvedla na trh nový chladič procesorů, který nepoužívá k chlazení tradičních ventilátorů, nýbrž malé turbínky uvnitř.

Nový chladič, který se jmenuje SpinQ, jsme vám již jednou představili.Byl totiž k vidění na veletrhu NVISION 08, který v létě pořádala společnost NVIDIA. Tentokrát však Thermaltake chladič oficiálně uvádí na trh, a tak si o něm můžeme říct další informace.

Z předchozího zpravodajství již víte, že teplo se od procesoru odvádí pomocí šestice heatpipe na kruhová žebra, která jsou vyrobena z hliníku a chladič jich má celkem 50. Ty pak zevnitř profukuje 80 mm turbínka s termoregulací, která má LED podsvícení a točí se rychlostí od 1000 do 1600 ot./min. Ani hlučnost by vzhledem k nízkým otáčkám neměla být vysoká - výrobce hovoří o 19 až 28 dBA. Životnost chladiče má být 50 000 hodin.

Novinku s rozměry 122 × 90 × 152 mm a hmotností 667 gramů zatím bohužel neosadíte na nové procesory Intel Core i7, ale pouze na klasické Core 2 od Intelu a Athlony a Phenomy od AMD, ale je pravděpodobné, že výrobce brzy uvede na trh novou sponu. Chladič by se měl začít prodávat ještě před Vánocemi za zatím neupřesněnou cenu.




- - Tomáš Šulc

Byl pro vás článek přínosný?