Hlavní navigace

Thief 4 už je asi ve vývoji

17. 4. 2009

Sdílet

Čtvrtý díl skvělé stealth akce už pravděpodobně vzniká v kancelářích vývojářského studia Eidos Montreal.

Thief je jednou z nejlegendárnějších her posledních deseti let. V podstatě založil svébytný žánr stealth akcí. Nešlo tu o líté střílení, jako spíše o tichý postup, chytrá řešení, obrovské napětí, ještě větší uspokojení a samozřejmě fantastickou atmosféru danou středověkým a do detailu propracovaným prostředím. První dva díly vznikly v kancelářích studia Looking Glass.

To však poté zkrachovalo a hra se přesunula do Ion Stormu vedle Deus Ex. A vznikl tu třetí, rovněž povedený díl. Stejně jako na Deus Ex, také na Thief vlastní práva vydavatelský dům Eidos.

A právě ten nyní vydává náznaky, že by v přípravě mohl být už čtvrtý díl skvělé stealth akce, v nějž už pravděpodobně nikdo moc nedoufal. Na stránkách Eidosu se totiž nedávno objevil inzerát, ve kterém stálo, že se hledá programátor pro špičkový titul začínající na písmeno "T", a to do studia Eidos Montreal, kde ostatně vzniká už oznámený Deus Ex 3.

CS24

A Eidos šel ještě dál - prohlásil, že již brzy představí druhý titul od Eidos Montreal. Celé to jde dohromady. Leda, že by studio vyvíjelo nového Tomb Raidera. Tomu ale příliš nevěříme, jelikož tuto značku má na starost jiné studio - Crystal Dynamics. Takže je velmi pravděpodobné, že se zloděj Gerralt vrátí na scénu. A bude to pravděpodobně pecka!

Zdroj: vlastní