Hlavní navigace

Thief 4 už je na cestě. Oficiálně!

13. 5. 2009

Sdílet

Eidos Montreal sdělil světu, že už nějaký ten pátek pracuje na čtvrtém dílu vynikající stealth série Thief.

Začalo se o tom spekulovat již před několika týdny, nic však nebylo zdaleka jisté. Přece jen - od posledního, třetího dílu vynikající série plíživých akcí ze středověku uplynulo pět let. To je dlouhá doba na kříšení značky, která ve skutečnosti nikdy nebyla kdovíjak velkým prodejním hitem, ale spíše fascinovala kritiky a zapálené hráče.

Vývojářské studio Eidos Montreal se ale ničím nenechalo odradit a vývoj čtvrtého dílu oficiálně oznámilo. Zatím na něm pracuje zhruba čtyřicetičlenný tým lidí se zkušenostmi z her jako Rainbow Six či Splinter Cell. Tým se bude postupem času, s přibývajícím objemem práce, již je třeba vykonat, zvětšovat.

Je jasné, že hra nevyjde letos. Zatím je v rané fázi vývoje a v úvahu tak připadá spíše příští, možná dokonce přespříští rok. Ostatně, ani druhá vysoce očekávaná hra ze stáje Eidos Montreal - Deus Ex 3 - nevyjde podle nejnovějších zpráv letos. Její datum vydání bylo přesunuto na rok 2010. 

CS24

Je rozhodně pozitivní, že se dočkáme nastavení takto skvělých sérií, která mají mnozí hráči uloženy hluboko ve svých srdcích.

Zdroj: homepage