Hlavní navigace

Tiger Woods PGA Tour 10

2. 8. 2009

Sdílet

Winston Churchill kdysi prohlásil, že „golf je hloupá hra, jejímž cílem je dopravit velmi malý míček do ještě menší jamky nástroji k tomu nevhodnými.“ Zda tomu tak opravdu je, si můžete ověřit v novém ročníku golfového simulátoru Tiger Woods PGA Tour 10.


Nejlepší hráč světa Tiger Woods se vrací po delší odmlce na turnaje PGA, kde absentoval skoro celý rok kvůli operaci levého kolena. Naštěstí všechny hrozivé prognózy bulvárních novinářů (Tiger se už ke golfu nevrátí a podobně) se nenaplnily a hráč číslo jedna opět může ukázat své umění v plné parádě. S jeho návratem přichází i symbolicky další pokračování golfové série od EA Sports, jehož hlavní postavou je právě Woods.

tiger woods

V letošním ročníku se rozhodli vývojáři prásknout do stolu a přinést do hry po dlouhé době některé nové prvky. Pokud jste hráli některé z předchozích ročníků, víte, o čem mluvím - neměnící se hratelnost, jen každým rokem o fous lepší grafika. A právě v novém pokračování této golfové série EA Sports jasně deklarují už na obalu hry, co je nového - dynamické počasí, vylepšený patovací systém, možnost soutěžních klání na U.S. Open a jako poslední možnost vytvoření svého vlastního hráče z fotografií na EA Sport webu (podobné jako ve Fight Night Round 4).


Dynamické meteorologické podmínky, které pohání tzv. „Weather Channel," hodně ovlivňují váš výkon. Samozřejmě největšími činiteli jsou vítr a déšť, takže z relativně jednoduchého hřiště se nakonec může stát nepřekonatelná překážka. Pro upřesnění, pokud fouká mírný vítr a jen lehce mrholí, nijak extra to váš výkon neovlivní. Ale když je opravdový slejvák a vy se třeba chystáte na pat, musíte dát daleko větší pozor na sílu úderu a také výrazněji měnit dráhu míčku. Skluz míčku je pak nepředvídatelný a můžete u jedné jamky strávit hodně dlouhou dobu. Samotný patovací systém doznal výrazných změn. Je celkem jednoduchý a spočívá v tom, že musíte dobře odhadnout sílu úderu na stupnici a určit správnou dráhu směru (vámi nastavenou dráhu míčku si na ovladači Xboxu 360 zjistíte tlačítkem LB). Ovládání při patování si celkem rychle osvojíte a pak pro vás už nebude problém dát i delší putt z 10 metrů přímo do jamky.

tiger woods

Vytvoření svého hráče s vlastní podobiznou je sice fajn, ale těžko se ze začátku vyrovnáte špičkovým hráčům přímo ve hře. Samozřejmě postupem kariéry se zlepšujete, ale nějaký čas vám potrvá, než vyhrajete svůj první turnaj.  Zkrátka, platí zde jednoduchá rovnice - čím více trénujete = tím rychleji se zlepšujete.


K dispozici máte několik online i offline módů, kde si můžete zvolit kratší i delší hry a postupně se můžete ukázat celkem na 16 hřištích po celém světě. Připraveno je pro vás více než 30 hráčů (či můžete využít svého vytvořeného hráče) a kromě různých turnajů si můžete zahrát i zábavné minihry - nejdelší úder, odpal několik míčků najednou a mnoho dalšího.

tiger woods

Tiger Woods PGA Tour 10 patří mezi špičku v golfových simulátorech. Velkou výhodou je, že hra není určena pouze nadšencům golfu, ale díky skvělé atmosféře a zábavným minihrám ji může hrát opravdu každý. Samozřejmostí je jako obvykle parádní grafika a v letošním ročníku dáváme velké plus dynamickému počasí.

 

PLUSY: grafika, dynamické počasí, minihry, patovací systém

MÍNUSY: slabší komentář a zvuky


HODNOCENÍ: 88%

 

tiger woods

tiger woods

CS24