Hlavní navigace

Time Crisis 4

1. 12. 2008

Sdílet

Vzpomínka na doby dávno minulé. Pořádným akčním masakrem se světelnou pistolí jen tak někdo nepohrdne. Pamětn...


Vzpomínka na doby dávno minulé.

Pořádným akčním masakrem se světelnou pistolí jen tak někdo nepohrdne. Pamětníci si zavzpomínají na staré dobré časy a mladší hráči zase rádi vyzkouší něco nového – ale s Time Crisis 4 se chlapci z Namco Bandai zrovna moc nevytáhli. Hra vychází pro PlayStation 3 a součástí balení je rovněž speciální světelná pistole G-Con 3. Její oranžové zbarvení raději nebudeme komentovat, ale jinak si na ni nemůžeme stěžovat. Do horních dvou rohů obrazovky umístíte LED diody a společně s pistolí je zapojíte do dvou USB portů „péestrojky“. Provedete kalibraci a již při pohybu v menu zjistíte, že G-Con 3 je mnohem citlivější než Wii Remote (resp. Zapper).
Příběh Time Crisis 4 se točí kolem teroristů a nové biologické zbraně v podobě smrtícího hmyzu. Více ani nepotřebujete vědět – i když vám vývojáři dávkují další informace během pěkně zpracovaných animací, jde tu především o samotnou akci. První next-gen střílečku se světelnou pistolí jsme si ale bohužel představovali úplně jinak. Nové Time Crisis je sice o poznání lepší než rovněž aktuální Link‘s Crossbow Training pro Wii, ale k srdci přiroste jen skalním fanouškům. Audiovizuální zpracování se zastavilo někde na cestě mezi PS2 a PS3 a i přes jednoduchou hratelnost jsou mnohé pasáže vyloženě frustrující.
V arkádovém režimu si zvolíte jednoho ze dvou hrdinů a jako za starých časů se budete automaticky posouvat napříč herním prostředím. Stačí se krýt, nabíjet, střídat zbraně a střílet do řadových i speciálně vybavených vojáků, kterých je často mnohem více, než se dá zvládnout. Problematické úseky tak neustále opakujete až do doby, než si pořádně zapamatujete, odkud kdo v jakém okamžiku útočí. Určitým zpestřením je samostatná mise, kde se s třetím hrdinou vydáte na vlastní průzkum lokací, stejně jako v klasických first person akcích. Koordinace pohybu, rozhlížení, míření a střelby sice není nejpříjemnější, ale se zatnutými zuby si nakonec zvyknete. Náladu si můžete spravit zábavnou palbou do terčů v mnoha minihrách, ale otázkou zůstává, zda to za tak vysokou pořizovací cenu vůbec stojí.

Autor článku