Hlavní navigace

Tip: 10 základních tipů pro všechny uživatele Facebooku - 3. díl

16. 7. 2011

Sdílet

 Autor: © olly - Fotolia.com
Chcete-li zajistit sobě a svým přátelům větší bezpečí a více soukromí, není od věci držet se několika tipů, které vám postupně představíme. Pojďme se podívat na poslední z nich.

1. díl článku: http://pcworld.cz/internet/tip-10-zakladnich-tipu-pro-vsechny-uzivatele-facebooku-1-dil-20515

2. díl článku: http://pcworld.cz/internet/tip-10-zakladnich-tipu-pro-vsechny-uzivatele-facebooku-2-dil-20535

 

7. Zpřístupněte cestu na vaši zeď všem příspěvkům

Zdá se vám, že se ve vašem hlavním seznamu příspěvků zobrazují příspěvky některých lidí více než ty těch ostatních? Je to tím, že Facebook pro vás vybírá ty nejdůležitější zprávy podle toho, s kým komunikujete nejvíce. Pokud ovšem nezměníte nastavení.

Zpřístupněte cestu na vaši zeď všem příspěvkům

Klasicky si tedy zvolte Hlavní příspěvky a sjeďte dolů, kde vyberte „Upravit možnosti“. Vyskočí vám okno, kde stačí vybrat „Všichni přátelé a všechny stránky“ u volby „Zobrazovat příspěvky od:“.

 

8. Spravujte přístupnost vašich dat pro aplikace

Spravujte přístupnost vašich dat pro aplikace

Když přestanete hrát MafiaWars, a i přesto vám stále chodí upomínky, že vás váš šéf předběhl o tři levely, zdá se to být neřešitelným problémem. Přes všechny očekávání nicméně postačí kliknout na „Účet“ a „Nastavení soukromí“, kde vyberte „Upravte svá nastavení“ pod hlavičkou Aplikace a webové stránky. Tam si pomocí volby „Upravit nastavení“ a „Odebrat“ či „Deaktivovat“ můžete s vašimi aplikacemi pěkně pohrát.

 

9. Umožněte schválené přihlašování

Umožněte schválené přihlašování

Avizované zabezpečení přihlašování funguje jednoduše. Pokud se neautorizovaný přístroj pokusí o přístup k vašemu účtu, Facebook vám zašle na telefon zadaný v nastavení unikátní bezpečnostní kód. K zpřístupnění této funkce stačí přejít do „Nastavení účtu“ > „Zabezpečení účtu“ a zaškrtnout „Vyžadovat zadání bezpečnostního kódu zaslaného do mého telefonu“.

 

10. Používejte video chat

Používejte video chat

Poslední dobou se začalo hojně diskutovat o tom, jak zprovoznit novou funkci Facebooku – video chat. Zde se dozvíte, jak to udělat. Do prohlížeče vepište http://www.facebook.com/videocalling a klikněte na odkaz pod velkým nadpisem Videohovory. Poté zvolte, komu chcete zavolat, a vedle jeho jména v chatovém rozhraní se zobrazí malá kamerka. Kliknutím na ni vybranému uživateli zavoláte. Pokud ještě nemáte nainstalovaný plug-in, proběhne krátký download a instalace.

 

Úvodní foto: © olly - Fotolia.com

Byl pro vás článek přínosný?