Hlavní navigace

Tip: 11 aplikací pro nakopnutí výkonu a výdrže Androidu - 3.díl

26. 9. 2011

Sdílet

 Autor: © iQoncept - Fotolia.com
Nešlape už váš smartphone nebo tablet s Androidem jako švýcarské hodinky? Objevte znovu jeho potenciál prostřednictvím 11 aplikací pro zvýšení rychlosti a prodloužení výdrže baterie.

Mobilní operační systém Android skýtá možnost instalace široké palety různorodých aplikací a snadno se stává nerozlučným společníkem usnadňujícím profesní i osobní život. Stejně jako systému Windows, ani Androidu nesvědčí přecpání aplikacemi, jejich nedůsledné mazání či odinstalování. Po nějaké době to na sobě nechává znát nepřesvědčivým výkonem, nízkou stabilitou a neúměrným vysáváním šťávy z baterie.

Stejně jako jejich desktopové protějšky vyžadují i zařízení s Androidem údržbu. Problémy může činit plně nebo téměř „zapráskaný“ interní úložný prostor nebo běh přílišného množství aplikací nebo procesů na pozadí v jedné chvíli.

Představíme si proto 10 aplikací, jež vám pomohou znovu objevit ztracený potenciál vašich zařízení s Androidem. Mějte však na paměti, že některé z těchto aplikací vyžadují, abyste měli provedený tzv. root – jinými slovy, musíte mít své zařízení odemknuté, aby měly aplikace všechna potřebná povolení. Nezapomínejte ale, že provedením rootu ztrácíte bezplatnou záruku.

 

1.díl článku: 1Tap Cleaner

2.díl článku: Android Assistant

3) App 2 SD

Autor: Sam Lu

Cena: Zdarma (základní verze), 1,49 dolarů (Pro verze)

Aplikace na Androidu se instalují do vnitřní paměti a bohužel nikoli na externí SD karty. Po čase se může stát, že už si žádnou z důvodu nedostatku volného místa nenainstalujete. Naštěstí je tu nástroj App 2 SD, který analyzuje nainstalované aplikace ve vašem telefonu a nabídne, pokud je to možné, jejich přesunutí z vnitřní paměti na SD paměť. Tím si zvýšíte volné místo v telefonu a budete moci nadále instalovat další aplikace.

Pomocí App2SD přesunuete aplikace na Androidu z vnitřní paměti na SD kartu

Aplikace přehledně zobrazuje seznam nainstalovaných aplikací standardně řazené dle jejich velikosti, což umožňuje rychlé a snadné nalezení aplikací, které zabírají nejvíce místa. Zároveň umožňuje mazání cache aplikací ve chvíli, kdy její velikost překročí 500 kB.

Bohužel neumožňuje automatický přesun aplikací, ale pouze notifikace po nainstalování nové aplikace. Pokud máte svůj smartphone s Androidem rootnutý, vyzkoušejte Gemini App Manager, ten mj. podporuje právě automatický přesun aplikací z paměti na kartu.

 

Úvodní foto: © iQoncept - Fotolia.com

Byl pro vás článek přínosný?