Hlavní navigace

TIP: 5 důvodů, proč si pořídit tablet

20. 2. 2011

Sdílet

V dnešním tipu se podíváme na několik důvodů, kvůli nimž byste si měli pořídit tablet.

Mobilita

Ve srovnání s notebooky jsou tablety mnohem lehčí a lépe přenositelné. Tablet je také dosažitelnější, když chcete například během reklamy v televizi surfovat po internetu. Nemluvě o tom, že se zapne během mžiku.

Produktivita

Na virtuální klávesnici tabletu nebude asi nikdo psát dlouhé dopisy, avšak základní věci (jako např. čtení e-mailů) jsou na něm velmi příjemné. Na poradách jej můžete využít k pořizování rychlých zápisků nebo si do něj nahrát dokumenty, na něž  budete odkazovat, takže se nebudete muset prohrabovat tunou papírů. Tablety využijí také studenti, kteří díky nim nemusejí nosit těžké knihy.

Adaptabilita

Hry nejsou to jediné, co lze do tabletu stáhnout. Většina výrobců tabletů poskytuje svým uživatelům také obchod s aplikacemi, které na tato zařízení přinesou množství nových funkcí. Instalování aplikací zvládne naprosto každý, jde o proces, který trvá pár sekund.

CS24

Výdrž baterie

Jeden z důvodů, proč je na cesty lepší tablet než notebook, představuje i výdrž baterie. Laptop obvykle vydrží dvě až tři hodiny, v lepším případě šest hodin, zatímco například Galaxy Tab od Samsungu nebo iPad od Apple vydrží i celý pracovní den.