Hlavní navigace

TIP: 5 rad, jak ochránit svůj hudební archiv

20. 9. 2010

Sdílet

Chcete si být 100% jisti, že je vaše hudební sbírka v bezpečí? Poradíme vám, jak na to.

Pokud chcete mít svou hudbu opravdu v bezpečí, abyste ji při sebemenší havárii počítače nemuseli vždy znovu a znovu ripovat ze svých cédéček, měli byste se postarat se o její důkladné zálohování. Zkuste podniknout těchto pět jednoduchých kroků:

1) V prvé řadě ponechejte hudbu na svém interním disku v počítači. Nejen, že k ní díky tomu budete mít neustále přístup, ale v případě upgradu hardware svou hudbu jednoduše a rychle přenesete na svůj nový počítač pouhou výměnou pevného disku.

2) Zálohujte svou složku s hudbou - ať už pomocí nějakého speciálního programu nebo přes online službu. I když kvalitnější online zálohovací služby a programy něco stojí, pořád vás to příjde na méně, než kdybyste museli kupovat všechnu hudbu znovu.

3) Pořiďte si MP3 přehrávač s dostatečnou kapacitou, na který umístíte celou vaši hudební sbírku - a překopírujte si ji tam. Získáte tak jednoduše další relativně bezpečnou kopii své hudby.

4) Vypalte všechnu hudbu na DVD - jako data, ne jako audio. K tomu použijte dražší DVD, které slouží na archivaci.

CS24

5) Vypalte svou hudební kolekci ještě jednou a DVD uložte na jiné místo, aby bylo k dispozici ve chvíli, kdy první záloha nějakým způsobem přijde k úhoně.

Pokud dodržíte výše uvedených pět kroků, získáte pět kopií svého hudebního archivu. A věřte nám, že alespoň jedna z nich vždy přežije.