Hlavní navigace

Tip: 9 užitečných nástrojů pro uživatele cloudových služeb - 5.díl

23. 2. 2012

Sdílet

 Autor: © ra2 studio - Fotolia.com
Díky důvěrně známým službám, jako je Gmail, Dropbox, Facebook či Instapaper, jsou části našich životů jako fotografie, dokumenty, kontakty apod. neustále online. Nemyslíte, že je nejvyšší čas s tím něco udělat a dostat vše pevně pod kontrolu?

Při troše úsilí můžete uzpůsobit prostředí cloudu tak, aby pro vás představovalo daleko efektivnější prostor přizpůsobený vašim potřebám. V podstatě se jedná o instalaci několika jednoduchých rozšíření pro internetový prohlížeč a dalších utilit, které vám odkryjí dosud neznámé možnosti oblíbených internetových služeb.

 

1. díl článku: Cloud Save

2. díl článku: Syncdocs

3. díl článku: IFTTT

4. díl článku: Gmail Offline

 

Gladinet Cloud Desktop

Chcete do počítače integrovat vícero cloudových aplikací? Pak vsaďte na Gladinet Cloud Desktop. Jedná se o aplikaci určenou pro operační systém Windows, která vám umožní namapovat pestrou paletu služeb pro ukládání dat na cloudové servery, a to třeba v podobě místních diskových jednotek, takže budete moci na počítači snadno přistupovat ke všem svým souborům a údajům.

Gladinet Cloud Desktop

Gladinet umožňuje na vašem počítači mapování internetových služeb pro ukládání dat v cloudu v podobě místních jednotek.

 

Aplikace podporuje většinu těch nejznámějších služeb: Amazon Cloud Drive, Box.net, Google Docs, Picasa, Windows Live Skydrive apod. Zdarma dostupná startovací verze vám umožní využívat libovolný počet těchto služeb v podobě plně funkčních místních diskových jednotek, a to včetně využívání funkce drag&drop a všech dalších vychytávek, na něž jste zvyklí při práci s běžnou složkou ve Windows.

Chcete-li využívat pokročilejší funkce, jako je kupříkladu využívání cloudových služeb pro ukládání dat za účelem synchronizace místní složky na více počítačích, budete si muset za 50 amerických dolarů zakoupit komerční verzi Gladinet Professional.

Byl pro vás článek přínosný?