Hlavní navigace

TIP: aplikace pro Android, které musíte mít (II. díl)

6. 9. 2010

Sdílet

V dnešním tipu si představíme další aplikace pro mobilní platformu Android, které byste rozhodně měli vyzkoušet.

1. Gmote

Aplikace Gmote z vašeho mobilního telefonu vytvoří dálkové ovládání pro váš počítač. Pomocí svého telefonu můžete spouštět prezentace, filmy či hudbu, aniž byste u počítače seděli (v nabídce ovladače jsou standardní funkce jako přehrát, zastavit, posunout dopředu/dozadu, zesílit/zeslabit). Gmote je k dispozici zcela zdarma.

2. Tripit

Další zajímavou aplikací je Tripit, který vám automaticky plánuje služební cesty. Jednoduše pošlete údaje o své služební cestě na adresu plans@tripit.com a aplikace informace zabuduje do vašeho elektronického diáře, ke kterému se můžete kdykoli připojit. Základní verze je dostupná zdarma, edice Pro stojí 69 dolarů na rok a firemní verze přijde na 399 dolarů na rok (podporuje až 10 cestovatelů).

CS24

3. Universal Translator

Univerzální překladač od společnosti DLP Mobile vám umožní porozumět i jazykům, které neznáte. Jednoduše zapnete aplikaci a první uživatel do mikrofonu telefonu pronese větu ve své řeči. Aplikace ji přeloží a přehraje ji druhému uživateli v jeho (přednastaveném) jazyce. A cena? Dva dolary.