Hlavní navigace

TIP: Archivujte své zprávy z Twitteru

25. 4. 2011

Sdílet

V dnešním tipu si představíme zajímavý nástroj, díky kterému můžete zálohovat statusy publikované na sociální síti Twitter.

Jak již název napovídá, TweetBackup vám umožní archivovat statusy (neboli tweety) ze sociální sítě Twitter. Aplikace je bezplatná a snadno ovladatelná, není ji třeba ani instalovat. Po spuštění TweetBackup jednoduše napište uživatelské jméno člověka, jehož tweety chcete archivovat (není třeba vkládat heslo k účtu) a aplikace stáhne informace z jeho profilu, tedy napsané tweety a seznam následovníků daného uživatele.

Jediným omezením je, že zálohovat lze maximálně 3200 tweetů. Uložené statusy můžete následně exportovat do čtyř různých formátů: CSV, RSS, HTML či obyčejného textu. Nástroj umožňuje ve stažené databázi také snadno vyhledávat. Zajímavou alternativou k tomuto programu je například aplikace Backupify, jež umožňuje kromě Twitteru zálohovat data také z Facebooku, Gmailu, Google Docs a dalších služeb. I když se archivace tweetů může zdát jako nesmysl, kdo ví, možná si za pár let budete ještě rádi procházet své staré statusy.


Úvodní foto: © AA+W - Fotolia.com