Hlavní navigace

TIP: bezplatné kancelářské aplikace

15. 12. 2010

Sdílet

V dnešním tipu si představíme bezplatné aplikace, které mohou do značné míry nahradit MS Office.

IBM Lotus Symphony

Tento bezplatný kancelářský balík od IBM nabídne textový editor, tabulkový kalkulátor a program určený k tvorbě prezentací. Lotus Symphony je značně inspirován OpenOffice.org, liší se však přepracovaným uživatelským rozhraním. Výhodou je, že se všemi programy z Lotus Symphony můžete díky záložkám pracovat přímo z jednoho společného okna. IBM Lotus Symphony je k dispozici kompletně v češtině.

LibreOffice

Stejně jako Lotus Symphony, i LibreOffice vychází z OpenOffice.org. LibreOffice zatím není dostupný ve finální verzi, k dispozici je pouze verze RC1. Tomuto balíku nechybí nic, co najdete i v OpenOffice.org - téměř identická je nabídka programů i jejich funkcí. Stejně jako balík od IBM, i LibreOffice zvládá češtinu.

CS24

OpenOffice.org

Výčet bezplatných kancelářských aplikací by nemohl být kompletní, pokud bychom na konci nezmínili OpenOffice.org. Tento open-source balík není třeba představovat - již dlouhé roky více či méně úspěšně konkuruje Microsoft Office. Balík je samozřejmě k dispozici kompletně v češtině (stáhnout můžete i přenosnou verzi pro flash disky).