Hlavní navigace

TIP: chraňte svá data ve Windows 7 šifrováním

13. 7. 2010

Sdílet

Chtěli byste ochránit svá data v počítači s operačním systémem Windows 7? Využijte aplikaci BitLocker integrovanou přímo v systému.

Na internetu se nachází celé množství aplikací a nástrojů, které vám umožní chránit vaše data. Pokud však používáte Windows 7, nemusíte se na tyto programy vůbec spoléhat - stačí využít aplikace BitLocker, která je součástí operačního systému. Pomocí BitLockeru můžete jednoduše zašifrovat jakoukoli jednotku či složku v počítači, takže se k jejímu obsahu kdokoli dostane pouze po zadání hesla. Pokud chcete svá data ochránit pomocí BitLockeru, postupujte podle následujících kroků.

Klikněte na Start/Ovládací Panely a zvolte BitLocker. Nyní vyberte, které disky chcete chránit a v následujícím kroku si nastavte heslo, které bude muset uživatel zadat, aby se k obsahu disku dostal. V předposledním kroku pak zvolte místo, kam se má uložit klíč, který poslouží k otevření zašifrovaného disku v situaci, kdy heslo zapomenete (tento klíč si uložte pokud možno na flashdisk). Nastavení BitLockeru ukončíte kliknutím na tlačítko Začít šifrování.