Hlavní navigace

TIP: čistíme registry ve Windows od nepotřebného balastu

2. 8. 2010

Sdílet

Chtěli byste vyčistit registry svých Windows od nepotřebaných dat a zrychlit tím chod systému? Poradíme vám, jak na to.

RegCleaner

Prvním nástrojem na čištění systémového registru Windows, který si dnes představíme, je RegCleaner. Umí odstranit záznamy neúplně odinstalovaných programů včetně nepoužívaných DLL knihoven. Navíc obsahuje automatické zálohování registru pro případ havárie a kompletní českou lokalizaci. RegCleaner je dostupný zcela zdarma.

Wise Registry Cleaner

Další aplikací pro rychlé čištění záznamů v systémovém registru a jejich opravu je Wise Registry Cleaner. Tento program umí prohledat a vyčistit pouze jednotlivé části registru, které specifikujete. Samozřejmostí je i možnost zálohování záznamů a jejich případná obnova. Wise Registry Cleaner si můžete stáhnout zdarma jako freeware, dostupná je však i placená verze Pro s několika funkcemi navíc.

CS24

Registry Repair

Zajímavý nástroj pro rychlou optimalizaci a opravu údajů v poškozeném systémovém registru představuje i Registry Repair. Program po prohledání registru mimo jiné odstraní neplatné záznamy nebo hodnoty v registru, které zůstávají po neúplně odinstalovaných aplikacích nebo ovladačích. Registry Repair je zdarma.