Hlavní navigace

TIP: čistíme Windows pomocí bezplatných programů

26. 5. 2010

Sdílet

Chtěli byste řádně vyčistit své Windows? Poradíme vám, jak na to.

I po odinstalování většiny aplikací z Windows po nich v systému zůstávají části, které celý chod Windows zpomalují. Naštěstí ale existují speciální aplikace, které umí programy odebrat kompletně, včetně vyčištění registru systému, dočasných složek atd. My si dnes krátce představíme tři bezplatné aplikace, které vám s vyčištěním Windows pomohou. Stahovat je můžete kliknutím na jejich název.

Revo Uninstaller 2.1

Tento program nabízí sadu devíti ovládacích ikon a seznam nainstalovaných aplikací. Rychle odstraňuje zápisy z registru i dočasné soubory. Program je dostupný v češtině a navíc umožní i zálohování systému.

Absolute Uninstaller 2.6

Tento software automaticky upozorní na nově přidané aplikace, které umožňuje přehledně třídit. Absolute Uninstaller bohužel není dostupný v češtině, ovšem nabídne řadu nadstandardních funkcí jako dávkovou odinstalaci, automatické spravování neplatných záznamů či zálohu vybraných položek.

CS24

MyUninstaller 1.6

Ani tento program není dostupný v češtině, zato však uživateli nabídne jednoduché třídění a odebírání programů. I když jeho ovládací rozhraní je velmi strohé, nabízí stejné základní funkce jako konkurence - a navíc jej není nutné instalovat.