Hlavní navigace

TIP: co dělat, když nelze bezpečně odebrat USB disk

29. 7. 2010

Sdílet

Dnes vám poradíme, co dělat, když vám Windows stále ukazují, že váš USB disk používá nějaký program a vy jej nemůžete bezpečně odebrat.

Dnes vám poradíme, co dělat, když vám Windows stále ukazují, že váš USB disk používá nějaký program a vy jej nemůžete bezpečně odebrat. Za prvé, Windows by vám měly sami říct, který program USB disk právě používá (což však bohužel není pravidlem). Ujistěte se, že flash disk nemáte otevřen v žádném okně Windows Exploreru. Dále se přesvědčte, že program, který disk používal, stále neběží na pozadí (zmáčkněte klávesovou kombinaci Ctrl+Alt+Delete a přesuňte se na kartu Procesy, kde můžete daný proces ukončit). Pokud jste ani tak neuspěli, máte další tři možnosti. První z nich je vypnout počítač, odstranit disk a opět jej zapnout. To bude zcela jistě fungovat a je to bezpečné. Nevýhodou však je, že to zbytečně dlouho trvá.

Druhou možností je disk odebrat i navzdory varování. I když vás před tím Windows varují, nemělo by se s diskem nic stát. Třetí a poslední možností pak je použít k bezpečnému odstranění disku speciální program - například USB Safely Remove. Ten po instalaci nahradí ikonu Bezpečného odebrání zařízení Windows. Zkuste odebrat zařízení za pomocí této utilitky - pokud to opět nepůjde, aplikace vám alespoň řekne, který proces celý problém způsobuje.