Hlavní navigace

TIP: co nového nabízí iOS 4.2?

27. 11. 2010

Sdílet

Apple tento týden vydal novou verzi operačního systému pro iPad, iPhone a iPod touch. Jaké novinky přinesla?

Čeština

Nejprve se zastavíme u podpory češtiny. Ta se nezapne hned, ale musíte kliknout na ikonu Settings - General - International. Pod položkou Language najdete i češtinu.

Game Center

iOS 4.2 přináší na zařízení Apple zcela novou aplikaci Game Center. Při jejím spuštění zadáte svoje Apple ID a přezdívku. Game Center využijete ke hraní online her proti protihráčům z celého světa - každou hru však předem musíte zakoupit a nainstalovat samostatně. Vždy se také ujistěte, že Game Center danou hru podporuje.

Složky

Ikony aplikací je vůbec poprvé díky iOS 4.2 možné organizovat do složek. U iPhonu je tato funkce dostupná již od vydání minulé verze iOS. Složky můžete jakkoli pojmenovat. Složku můžete nechat na ploše nebo ji přetáhnout do spodního panelu.

AirPrint a AirPlay

Díky iOS 4.2 lze odesílat dokumenty do tiskárny, aniž byste museli instalovat speciální ovladače nebo zařízení propojovat kabelem. AirPrint v současné době podporuje pouze vybrané tiskárny HP (konkrétně s technologií ePrint), další však budou přibývat. AirPlay pak uživateli umožní streamovat video či hudbu z iPadu do Apple TV.

CS24

Další vylepšení

Při propojení iPadu s novým iOS se službou MobileMe můžete pomocí funkce Find My iPad na mapě sledovat, kde se váš iPad (připojený k Wi-Fi) nachází. Prohlížeč Safari v iOS 4.2 konečně umožňuje prohledávat obsah zobrazení webové stránky a v aplikaci Poznámky přibylo nové písmo. Na výčet všech novinek se můžete podívat zde.