Hlavní navigace

TIP: defragmentuje svůj disk rychle a zdarma

14. 1. 2011

Sdílet

V dnešním tipu si představíme čtyři bezplatné programy, které zrychlí chod vašeho systému.

SpeeDefrag

Výhodou tohoto defragmentačního nástroje je skutečnost, že pracuje velmi rychle. Po nastavení voleb u disku, který se bude defragmentovat, program restartuje počítač a při následujícím startu systému spustí jen samotnou defragmentaci bez dalších zbytečných služeb a aplikací, které nabíhají při startu systému.

UltraDefrag

UltraDefrag je nenáročná aplikace pro účinnou a rychlou defragmentaci obsahu pevných disků. Defragmentaci lze provádět v přehledném a snadno ovladatelném grafickém prostředí nebo pomocí příkazového řádku. Podporovány jsou souborové systémy FAT12/16/32, NTFS a Vista UDF.

Auslogics Disk Defrag

Další program pro rychlou a účinnou defragmentaci obsahu pevného disku. Software podrobně zobrazuje průběh celé defragmentace a po jejím ukončení zobrazí přehlednou zprávu o výsledcích defragmentace.

ICTS24

MyDefrag

MyDefrag je open-source utilita pro defragmentaci souborů, kterou není třeba instalovat a je možné ji spustit i pomocí příkazového řádku nebo jako šetřič obrazovky a defragmentace pak probíhá na pozadí systému. Defragmentovat lze i diskety nebo USB flash disky.