Hlavní navigace

Tip: Google Takeout stáhne vaše data ze služeb Googlu

21. 8. 2011

Sdílet

Google Takeout je funkce ukrytá v sociální síti Google+, ale také samostatná služba. Použít ji můžete k exportování zpráv, kontaktů, fotografií z Picasy nebo údajů ze svého profilu, a to jediným kliknutím myši.

Google Takeout vám umožní vzít si svá data z různých produktů Googlu snadno a rychle. Všechna data budou navíc dostupná v přenositelných formátech, takže je lze jednoduše importovat jinam.

Uživatelské rozhraní Google Takeout je velmi přívětivé. Nabídkové menu se skládá ze tří možností: Všechna vaše data, Vybrat služby a Stažené. Pokud necháte zvolenou první možnost a kliknete na červené tlačítko Vytvořit archiv, Google projede všechny služby, které využíváte, a ukáže vám, jaké množství dat z nich můžete stáhnout. To můžete udělat kliknutím na tlačítko Download. Následně se vám na pevný disk stáhne zazipovaná složka pojmenovaná jako váš účet na Googlu a v ní přehledně roztříděné soubory.

Stažená data se pak zaznamenají v historii Google Takeout pod možností Stažené. Poslední možnost, kterou služba nabízí, se skrývá pod výše zmíněnou volbou Vybrat služby. Kliknutím na ni můžete vybrat, z kterých zdrojů chcete svá data stáhnout.

 

Úvodní foto: © AA+W - Fotolia.com

Byl pro vás článek přínosný?