Hlavní navigace

Tip: Jak na smartphonu uchovávat firemní a osobní data - 2. díl

10. 4. 2012

Sdílet

 Autor: © lassedesignen - Fotolia.com
V současnosti představují smartphony téměř polovinu ze všech prodaných mobilních telefonů, přičemž miliony uživatelů je používají jak k soukromým, tak k pracovním účelům zaměstnání.

Je pravdou, že někteří uživatelé chtějí mít u sebe neustále několik mobilních telefonů, a to právě kvůli tomu, aby oddělili svůj pracovní život od života soukromého. V tomto článku vám ale nabízíme pět možností, jak od sebe oddělit pracovní a osobní účty, a to aniž byste museli vlastnit dva mobilní telefony.

 

1. díl článku: Virtuální prostředí

 

CS24

2. možnost: Vzdálená plocha

Řešením, které je svým způsobem podobné virtuálnímu počítači, je použití aplikací, které umožňují smartphonu přistupovat k počítači Mac či PC, kde mohou sledovat a ovládat programy spuštěné na tomto vzdáleném počítači. Takovými typickými příklady jsou TeamViewer v iOS a Androidu či LogMeIn pro iOS nebo LogMeIn Ignition pro Android. Aplikace pro vzdálenou plochu vám tak svým způsobem dávají možnost jasně oddělit svá pracovní a soukromá data. Nevýhoda tkví v tom, že je toto řešení zcela závislé na spolehlivém datovém připojení. Bez něj nebudete moci přistupovat k počítači a ani na něm nebudete moci využívat programy a data.

3. možnost: Používání proxy

Někdy je vhodné přistupovat k datům z jednoho účtu prostřednictvím účtu jiného. Tak třeba prostřednictvím přesměrování a filtrů se dají automaticky předávat zprávy z pracovního e-mailového účtu do vámi zadané složky nebo sekce v osobním účtu. Jedná se o běžnou záležitost u kalendářů, kde můžete vašemu pracovnímu účtu v Google Apps for Business Calendar udělit plný přístup typu proxy, abyste umožnili jeho prohlížení a správu přes osobní kalendář v Google Calendar. Dokonce je možné pomocí služby Google Voice přesměrovávat hovory z jednoho telefonního čísla na jiné. Některé tyto funkce jsou dostupné i v jiných prostředích, jako je například Exchange s Outlookem.