Hlavní navigace

TIP: jak na záložky v Google Chrome

30. 10. 2010

Sdílet

V dnešním tipu si představíme zajímavý plug-in pro stále populárnější Google Chrome, s jehož pomocí bude prohlížeč automaticky zobrazovat odkaz otevřený na nové kartě.

Pokud kliknete pravým tlačítkem myši na odkaz v prohlížeči Google Chrome a zvolíte Otevřít odkaz na nové kartě, nebo pokud na něj najedete a kliknete kolečkem myši, otevře jej prohlížeč v nové záložce. Avšak vy se stále budete dívat na již dříve otevřenou stránku, prohlížeč se totiž automaticky nepřesměruje na nově otevřenou kartu, což v programu samotném nelze nijak změnit.

Pokud chcete, aby vás prohlížeč automaticky přesměroval na nově otevíranou záložku, nainstalujte si k tomu určený plug-in pojmenovaný Tabs to the front, který si můžete stáhnout na této adrese. Jakmile si jej nainstalujete, bude vás prohlížeč bez dalších úprav automaticky přesměrovávat na nově otevírané karty. Pokud byste tuto změnu chtěli vrátit zpět do původního nastavení, napište do adresového řádku prohlížeče chrome://extensions/ a plug-in Tabs to the front dle potřeby deaktivujte nebo odinstalujte. Další zajímavá rozšíření pro prohlížeč Google Chrome naleznete pod následujícím odkazem.