Hlavní navigace

TIP: jak nastavit Windows Update

8. 11. 2010

Sdílet

Navzdory tomu, jak je důležitý, může se Windows Update se svými stále vyskakujícími okny snadno stát obtěžujícím elementem.

Navzdory tomu, jak je důležitý, může se Windows Update se svými stále vyskakujícími okny snadno stát obtěžujícím elementem. Naštěstí však tento nástroj můžete nastavit tak, aby vám poskytoval méně informací, nebo jej dokonce vypnout. K volbám Windows Update se dostanete přes Start a Ovládací panely (ty si zobrazte v klasickém rozhraní). V nabídce Windows Update můžete vidět, jaké aktualizace jste si již nainstalovali a jaké updaty jsou dostupné ke stažení. Pokud si chcete Windows Update přizpůsobit, po levé straně zvolte Změnit nastavení. Pod položkou "důležité aktualizace" můžete změnit frekvenci stahování aktualizací pro váš počítač. Můžete si navolit automatické instalování patchů, nechat je pouze stáhnout a neinstalovat nebo pouze být upozorněn na nové aktualizace.

Nastavit samozřejmě můžete i čas, kdy má váš počítač kontrolovat, zda jsou dostupné nové aktualizace, případně je zcela vypnout, což však rozhodně nedoporučujeme. Pod položkou "Doporučené aktualizace" můžete zvolit, zda chcete získávat aktualizace, které nejsou povinné, nebo nikoli. Nastavit můžete také to, kteří uživatelé počítače mohou aktualizace instalovat. Pod položkou Microsoft Update se nakonec skrývají také informace o aktualizacích jiných produktů, než jsou samotná Windows.