Hlavní navigace

TIP: jak nejlépe zálohovat pevný disk

29. 6. 2010

Sdílet

Chtěli byste bezpečně zálohovat svůj pevný disk? Poradíme vám, jak na to.

1. Vytvořte obraz disku

Prvním způsobem, jak na zálohování HDD, je využití softwaru, který vytvoří obraz disku. Specializovaný software k zálohování disku používají velké firmy po celém světě a jde tedy o jednu z nejlepších metod. Obraz disku není ničím jiným, než přesnou kopií obsahu vašeho HDD. Jakmile obraz vytvoříte, můžete jej přenést na jakýkoli jiný pevný disk. A jaký program k tomu užít? Jedním z nejlepších a osvědčených je například Norton Ghost, zajímavou alternativu představuje také Acronis True Image.

2. Zálohujte na jiný pevný disk, CD nebo DVD

Další metodou, jak na zálohu obsahu pevného disku je jeho přenesení na jiný disk - ať už na druhý pevný disk v počítači (pokud jej máte), nebo na externí disk. Problém však může nastat, pokud se pokazí i druhý disk. Alternativou je záloha na CD nebo DVD, ty se však kapacitou nemohou pevnému disku rovnat a problematické jsou rovněž z hlediska trvanlivosti záznamu.

CS24

3. Použíjte online zálohovací službu

Zálohování pomocí internetové služby se v poslední době stává stále oblíbenějším. Tyto služby vám umožní nahrát gigabajty dat na své servery a mít je zde uložené za určitý měsíční nebo roční poplatek. Velkou výhodu těchto služeb představuje fakt, že vaše data jsou opravdu v bezpečí - alespoň za předpokladu, že je svěříte důvěryhodnému poskytovateli online zálohovacích služeb.  Nevýhodou je pak samozřejmě cena.