Hlavní navigace

TIP: Jak odinstalovat aplikace z iPhonu nebo iPadu

27. 4. 2011

Sdílet

Počáteční vášeň ve stahování aplikací může přerůst v hromadu staženého softwaru, který nepoužijete buď vůbec, nebo maximálně jednou.

Díky tisícům aplikací, které jsou k dispozici v iTunes, mohou uživatelé přístrojů iPhone, iPad nebo iPod Touch téměř neustále stahovat a instalovat nové aplikace. Faktem je, že počáteční vášeň ve stahování aplikací sice většinou brzy omrzí, ale může vcelku rychle přerůst v hromadu staženého softwaru, který nepoužijete buď vůbec, nebo maximálně jednou. Dalšími kandidáty na odinstalování jsou stažené hry, které jste již dohráli. Když už nic, tak všechny tyto nepotřebné aplikace zabírají cennou kapacitu vaší paměti. Nepotřebné aplikace lze z paměti velmi snadno odebrat v několika krocích. Postupujte následovně:

Krok 1:

Na domovské obrazovce klepněte na libovolnou aplikaci a stisk podržte.

Krok 2:

Ikonky aplikací se začnou chvět a v rohu každé ikonky aplikace se objeví značka ve tvaru černého X. Klepněte na černé X té aplikace, kterou budete chtít odstranit.

Krok 3:

Objeví se varování, že touto akcí aplikaci odstraníte včetně všech jejích dat. Odstranění aplikace dokončíte stiskem tlačítka Delete.

Krok 4:

Nyní stiskněte tlačítko Home (jedná se o ono tlačítko, které se nachází ve spodní části přístroje uprostřed). Tím zastavíte chvění ikonek.

Sluší se připomenout, že odstraňovat můžete pouze ty aplikace, které jste sami přidali. Z toho vyplývá, že aplikace, které byly na přístroji předinstalovány, odstranit nelze.

Byl pro vás článek přínosný?