Hlavní navigace

Tip: Jak odinstalovat aplikace ze zařízení BlackBerry

12. 7. 2011

Sdílet

Instalace nové aplikace do BlackBerry Playbooku nebo smartphonu je díky App Worldu hračka. Jak na to, když se nepotřebné aplikace ze svého zařízení chcete zbavit, se podíváme v dnešním tipu.

Odstranění aplikace z tabletu PlayBook

1) Vyberte Options (možnosti).

2) Ťukněte na možnost Device > Application Management.

BlackBerry PlayBook

3) Vyberte možnost "View All" (zobrazit všechny aplikace).

4) Ťukněte a držte prst na aplikaci, kterou chcete odstranit. Po několika vteřinách začnou všechny ikony blikat a u těch aplikací a záložek, které lze odstranit, se objeví ikonka koše (viz. ikonka Facebooku ve žlutém rámečku na obrázku).

BlackBerry PlayBook

5) Ťukněte na aplikaci, kterou si přejete odstranit, a poté na potvrzovací ikonku - zobrazí se v levém horním rohu (v červeném rámečku). Odstraníte-li aplikaci nebo záložku v oblíbených aplikacích, hrách nebo jiném výběru, bude ikonka odstraněna pouze z tohoto výběru. Pro úplné odstranění aplikace je zapotřebí vybrat "All View".

 

Odstranění aplikace ze smartphonu BlackBerry

Při odstraňování aplikací ze smartphonu BlackBerry je třeba mít na paměti, že se tento krok se liší v závislosti na aktuální verzi softwaru.

 

Verze BlackBerry 6

1) Vyberte Options (možnosti).

BlackBerry 6

2) Ťukněte na možnost Device > Application Management.

BlackBerry 6

3) Označte aplikaci, kterou chcete odstranit.

4) Zmáčkněte Menu tlačítko a poté možnost "Delete".

BlackBerry 6

5) Ťukněte na "Reboot Now" (pokud je tato možnost dostupná).

 

Jak postupovat v případech, kdy váš mobilní společník disponuje jednou z verzí BlackBerry 5.0 nebo 4.1 až 4.7, se dozvíte na sesterském magazínu Smart World. Pokud začínáte se zařízením Apple iPhone nebo iPad, docílíte stejného úkonu podle následujících instrukcí. Pokud chcete odstranit aplikaci ze smartphonu s Androidem, je vám určen tento tip.

Byl pro vás článek přínosný?