Hlavní navigace

TIP: jak si poradit s nevyžádanými e-maily

19. 2. 2011

Sdílet

 Autor: © HaywireMedia - Fotolia.com
V dnešním tipu se podíváme na zajímavou službu, díky níž vám již do e-mailové schránky již nebudou chodit záplavy spamu.

Jistě to také dobře znáte znáte: vytvoříte si účet na nějaké webové stránce, kde zadáte svou e-mailovou adresu a najednou se vaše schránka začne plnit reklamami a různým spamem. Většina webových stránek však v dnešní době při tvorbě účtu zadání adresy vyžaduje a její platnost kontroluje například zadáním kódu. Jistě by se vám tedy hodila e-mailová adresa, kterou byste měli k dispozici ihned a byla by "jen na chvíli," tedy do doby, než přijde zmíněný ověřovací kód. Přesně tuto službu vám poskytne Mailinator. Mailinator je bezplatná a jednoduchá online aplikace, která vám umožní vytvoření dočasné e-mailové adresy - bez jakékoli zdlouhavé registrace.

CS24

Stačí si pouze vymyslet adresu a přidat za ni @mailinator.com. K otevření příchozího e-mailu pak už jen na stránce Mailinatoru vložíte vymyšlenou adresu a kliknete na Check your inbox. Během okamžiku se objeví všechny vaše e-maily. Asi jste si povšimli, že není třeba zadat jakékoli heslo, tudíž jde pro běžné účely o velmi nebezpečný systém, který v žádném případě nelze používat jako primární e-mail.


Foto: Fotolia © HaywireMedia