Hlavní navigace

Tip: Jak zvýšit svoje Klout skóre - 4. díl

27. 5. 2012

Sdílet

 Autor: © skvoor - Fotolia.com
V našem seriálu se mimo jiné dozvíte, co to je Klout skóre, jak funguje, a jak jej můžete naučit, aby pracovalo pro vás.

Možná jste o Kloutu, webu, který byl v roce 2008 založen v San Francisku jako prostředek měření vlivu uživatelů na sociálních sítích, ještě nikdy neslyšeli. To ale neznamená, že Klout neslyšel o vás. Pokud máte účet na Twitteru, máte také Klout skóre.

Přestože Klout nesdílí své algoritmy pro vypočítání reputace s veřejností, přijít na to, jak zvýšit své Klout skóre, nevyžaduje diplom z „bieberologie“. Přinášíme deset neoficiálních tipů, jak se stát esem v oblasti sociálních médií a VIP v oblasti výhod, které z tohoto typu statutu plynou.

 

1. díl: Co je to Klout?

2. díl: Běžte na veřejnost

3. díl: Propojte vaše sociální sítě

4. díl: Budujte vztahy

5. díl: Zvláště se věnujte vlivným uživatelům

6. díl: Ptejte se

7. díl: Poznejte vaše obecenstvo; Vytvářejte obsah, který je jednoduchý ke sdílení

8. díl: Zveřejňujte příspěvky v pravý čas; Kvalita před kvantitou

9. díl: Nestresujte


3. Budujte vztahy

Váš „pravý dosah“ (True Reach) je indikátor, který měří počet lidí, kteří vás nejen sledují či jsou vašimi přáteli (podle typu sítě), ale kteří se reálně zapojují do jakékoliv činnosti (sdílení, komentování, „lajkování“ či alespoň čtení) spojené s obsahem, jenž vytváříte. Máte-li třeba tři miliony lidí, kteří vás sledují na Twitteru, gratulujeme. Nic to však neznamená, pokud vás 2 997 000 z nich pouze sleduje a jinak reálně ignoruje vaše příspěvky.

Abyste tento pravý dosah zvýšili, musíte s lidmi budovat online vztahy. Nejjednodušším způsobem, jak toho dosáhnout, je mluvit s nimi – odpovídat na jejich obsah, pokládat jim dotazy či komentovat jejich profily. To vás s největší pravděpodobností dostane do jejich zájmu, a později pak tito lidé budou mnohem pravděpodobněji odpovídat na vámi sdílený obsah.

Klout tvrdí, že nikdy netrestá uživatele za interakce s lidmi, kteří mají nižší Klout skóre, takže byste měli zkusit komunikovat se všemi, pokud k tomu máte šanci.

Byl pro vás článek přínosný?