Hlavní navigace

TIP: Kalendář Google - triky, o kterých jste nevěděli - 2. díl

20. 4. 2011

Sdílet

 Autor: © olly - Fotolia.com
Kalendář od Googlu nabízí spoustu běžně známých funkcí, avšak i několik, o kterých se již tolik neví. My si dnes představíme další dva tipy, které vám usnadní práci i čas.

1. díl článku: http://pcworld.cz/software/tip-kalendar-google-triky-o-kterych-jste-nevedeli-1-dil-20141

Připojte k událostem soubory

Potřebujete se svými spolupracovníky sdílet dokumenty? V otevřeném Google Kalendáři klikněte v pravém horním rohu na zelenou ikonku Laboratoř, sjeďte dolů na Přílohy událostí, zatrhněte Aktivovat a dole na stránce zvolte Uložit. Přílohy událostí je funkce, která vám umožní k určité události připojit například dokument vytvořený ve Wordu nebo prezentaci. Pokud chcete sdílet dokument vytvořený v Google Docs, musíte to u něj nejprve povolit.

Jakmile aktivujete funkci Přílohy událostí, objeví se vám vedle popisu události také odkaz Přidat přílohu. Po kliknutí na něj můžete soubor nahrát z počítače (nebo procházet své dokumenty v Google Docs).

Nechte se upozornit na blížící se událost SMS zprávou

Pokud se vaše pracovní náplň hemží věčnými schůzkami nebo máte tendenci na taková setkání zapomínat, nabízí Google Kalendář snadnou pomoc - upozorňovat na blížící se událost formou SMS zprávy.

Nejprve se přihlaste, klikněte v pravém horním rohu na Nastavení a vyberte záložku Nastavení mobilu. Zde zvolte svou zemi, telefonní číslo a klikněte na tlačítko Zaslat ověřovací kód. Gmail vám na telefon zašle kód, který vložíte do příslušného políčka a zvolíte možnost Dokončit nastavení. Jakmile bude autentizace provedena, je vše připraveno na to, aby vás Gmail dle zvolených preferencí informoval o událostech ve vašem kalendáři. Stačí zvolit, na co všechno chcete upozorňovat a s jakým předstihem.

CS24

 

Úvodní foto: © olly - Fotolia.com