Hlavní navigace

TIP: kam ukládat obrázky na internetu

25. 7. 2010

Sdílet

Potřebujete někam na internet uložit své fotografie tak, aby byly pro vás nebo vaše přátele snadno dostupné? Poradíme vám, jak na to.

2i image hosting

Začneme u české internetové služby 2i image hosting, která nabídne uložení neomezeného počtu obrázků a generování jejich náhledů. Po jejich nahrání na server služba vygeneruje krátký odkaz, pomocí kterého lze fotografii zobrazit. Výhodou 2i image hosting je, že bez jakékoli registrace můžete na server nahrát obrázky až do velikosti 10 MB.

ImageHosting.cz

I druhá služba, kterou si dnes představíme, pochází z České republiky. ImageHosting.cz nabídne nahrávání fotografií až do 15 MB a také umožňuje měnit rozměry obrázků při zachování původního poměru stran. Na druhou stranu ImageHosting.cz neumožňuje vygenerování zkráceného odkazu.

ImageShack

Poslední službou, o které se zmíníme, je celosvětově známý ImageShack. I když fotografie lze na web nahrávat jen do velikosti 5 MB (video do 15 MB), nabízí ImageShack množství dalších služeb, jako jsou třeba doplňky pro webové prohlížeče Internet Explorer a Firefox, se kterými můžete snadno vystavovat fotografie. Služba umí vygenerovat zkrácený odkaz a u obrázků nabídne bohatý výběr automaticky generovaných náhledů.

Byl pro vás článek přínosný?