Hlavní navigace

Tip: Kreativní foto aplikace s nadstandardními funkcemi - 1. díl

14. 10. 2012

Sdílet

 Autor: © Edyta Pawlowska - Fotolia.com
S fotografiemi opatřenými některý z filtrů Instagramu se na sociálních sítí doslova roztrhl pytel. Podívejme se na mobilní aplikace, jež nabízejí odlišné osobité efekty.

Obrovské množství mobilních aplikací vám nyní umožní využívat souboru podobně vypadajících přednastavených retro filtrů, ořezávat a vylepšovat snímky jedním kliknutím či sdílet vaše fotografie běžnými e-mailovými a „sociálněsíťovými“ cestami.

Vypadá to, jako by všechny dnešní aplikace proběhly filtrem Instagramu. V celé té záplavě stejnosti je pak složité nalézt aplikaci, která by se ke kreativitě stavěla odlišným zoůsobem. Takové aplikace však existují. Nabízíme pohled na sedm aplikací, jež můžete na iPhonu využít k úpravě fotografií.

Fotoffiti

(iOS, cena 2 americké dolary)

Jestli jste někdy přemýšleli nad tím, jak by vypadaly vaše obrázky poté, co byste je nasprejovali na zeď, je Fotoffiti nejlepším způsobem,jak to zjistit, aniž byste riskovali sražení soupravou metra nebo policejní zátah. Fotografii můžete pořídit přímo z prostředí aplikace nebo ji naimportovat ze složky fotoaparátu. Fotofitti pak z této fotografie vytvoří šablonu. Vyberete si pouze barvu, zatřesete telefonem pro nasprejování a přizpůsobíte detaily: od typu zdi po kontrast a stín na obrázku. Můžete dokonce nastavit i stáří malby, kdy se automaticky vygeneruje blednutí, jež v reále vzniká vlivem povětrnosti. Po zaschnutí virtuální barvy můžete obrázek uložit a sdílet své dílo e-mailem, Facebookem nebo Twitterem.


Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?