Hlavní navigace

Tip: Kreativní foto aplikace s nadstandardními funkcemi - 2. díl

17. 10. 2012

Sdílet

 Autor: © Sergej Khackimullin - Fotolia.com
Pokračujeme s výběrem foto aplikací pro originální úpravy vlastních fotografií na iPhone.

Předchozí díl

Popsicolor

(iOS, 1 dolar)

Jestliže nejste nadáni vyšší koordinací a šikovností než průměrný žák mateřské školy, je malba vodovými barvami většinou zlým snem, který je orámován paletami s dírami zejícími uprostřed každé barvy, papírem pokrouceným přemírou vody a štětci, které mají to nejlepší za sebou a vypadají, jako by se v minulosti používaly k čištění komína. Takovému scénáři se můžete vyhnout s Popsicolor, aplikací, která tvoří realisticky vypadající malby vodovkami z jakékoliv fotografie umístěné ve vašem iPhonu.

Klíčovým přívlastkem je zde realisticky vypadající, neboť aplikace dodá snímku detail a jemné stínění, které většina pětiletých prostě nezvládne. Malbu nemusíte dokonce ani imitovat, prostě vyberete fotografii, paletu dvou barev a vzniklý obrázek už jen uložíte v telefonu. Snímky vytvořené v Popsicolor lze též ihned posílat e-mailem.



Decim8

(iOS, 1 dolar)

Aplikace Decim8 je věrná svému jménu, fotografie totiž nevylepšuje, ale decimuje, tedy tvoří z nich něco, z čeho není poznat, co na fotografii původně bylo. Ať už chcete výstup z programu nazývat fotografie s postmoderní Instagram, nebo záměrně zničená fotografie, jisté je, že jde o zajímavé efekty. Konečný výsledek vypadá většinou jako výstup z pokaženého Nintenda nebo rozbité čtečky Kindle, jako mozaika poskládaná šimpanzem s páskou přes oči.

Každý z filtrů vytvoří zajímavý vzhled sám o sobě, ale k dokonání zkázy lze také několik filtrů nakombinovat. Pokaždé, když použijete stejný filtr na stejnou fotografii, získáte také zcela odlišný výsledek, což implikuje, že ani Decim8 vlastně neví, co přesně s vašimi obrázky dělá.

Byl pro vás článek přínosný?