Hlavní navigace

TIP: mějte neustálý dohled nad svým PC

23. 1. 2011

Sdílet

V dnešním tipu si představíme programy, které vám umožní neustále monitorovat dění na vašem počítači.

All In One Keylogger

All In One Keylogger je jedním z nejznámějších nástrojů pro neustálé monitorování a logování činnosti na počítači. Logovat lze například stisky kláves, FTP přenosy, elektronickou korespondenci, navštívené webové stránky nebo automaticky v zadaných intervalech vytvářet screenshoty, nahrávat zvuky z mikrofonu apod. Vybrané informace je možno automaticky odesílat na mail, nebo z nich vytvořit přehledný report v HTML formátu.

Canary Standard

Další povedenou aplikací je Canary Standard. Pomocí tohoto programu můžete přesně zjistit, co všechno se událo na vašem počítači. Můžete monitorovat čas strávený na Internetu, četnost návštěv určitých stránek, spouštění aplikací, dobu jejich chodu atd. Program se dokáže spouštět sám po startu a je možné ho zaheslovat proti případnému zneužití. Aplikaci je třeba bezplatně zaregistrovat.

miniTrezor

CS24

Posledním programem, který si dnes představíme, je miniTrezor. Ten na rozdíl od dvou výše zmíněných nezaznamenává aktivitu na počítači, ale naopak slouží jako  trezor pro bezpečné uložení a ochranu soukromých či jinak citlivých souborů. Soubory jsou v trezoru komprimovány, chráněny heslem a 256bitovým šifrovacím algoritmem AES.

Foto: Thinkstock