Hlavní navigace

TIP: měníme písmeno jednotky na disku a vyvoláváme zavřené záložky v IE8

14. 7. 2010

Sdílet

V dnešním tipu si ukážeme, jak změnit písmeno jednotky v počítači a jak vyvolat záložky v prohlížeči Internet Explorer 8, které jsme si omylem zavřeli.

Pokud se vám stane, že omylem zavřete celý Internet Explorer verze 8 se všemi otevřenými záložkami a nepomatujete si jakými, existuje způsob, jak je znovu načíst. Stačí prohlížeč otevřít a použít klávesovou zkratku Windows + T. Tím se otevře nová záložka a vy na její levé části uvidíte text Znovu otevřít zavřené záložky. Klikněte na něj a dole zvolte položku Znovu otevřít poslední relaci procházení. Během chvilky se vám otevřou všechny záložky, které byly aktivní při uzavření prohlížeče.

V rámci druhého dnešního tipu se podíváme na to, jak změnit písmeno jednotky v počítači. Pokud chcete změnit písmeno nové nebo existující jednotky, postupujte podle těchto kroků. Klikněte pravým tlačítkem na Start/Počítač. Vyberte možnost Spravovat a přepněte se na Úložiště - Správa disků. Tady klikněte pravým tlačítkem myši na jednotku, u které chcete změnit písmeno a vyberte volbu Změnit písmeno jednotky a cestu. V novém okně klikněte na tlačítko Změnit a vyberte si nové písmeno. Změny uložte kliknutím na tlačítko OK.

Byl pro vás článek přínosný?