Hlavní navigace

TIP: MP3 jako vyzvánění na smartphonu s Androidem - 2/2

14. 5. 2011

Sdílet

 Autor: © Suriko - Fotolia.com
V pokračování tipu určeném pro začínající uživatele smartphonů s Androidem si ukážeme, jak si podle svého přizpůsobit zvuková upozornění.

Chcete-li se nějakým způsobem odlišit od ostatních uživatelů smartphonů či mobilních telefonů obecně, jednou z nejjednodušších možností je použít skladbu v podobě MP3 souboru jako vyzváněcí melodii či jiné zvukové upozornění. Řada zařízení s operačním systémem Android to dokáže provést přímo, bez nutnosti používat nějaké jiné zařízení či počítač.

 

1. díl článku: http://pcworld.cz/software/tip-mp3-jako-vyzvaneni-na-smartphonu-s-androidem-1-2-20268

 

Krok 8:

Pokud vám postup uvedený v první části článku nebude na vašem přístroji s operačním systémem Android fungovat, nebo pokud chcete skladbu ve formátu MP3 nastavit jako upozornění na zprávu SMS, MMS či příchozí e-mail, pak budete muset připojit telefon k počítači pomocí USB kabelu. Jakmile počítač telefon rozpozná, pak z dialogového okna, které se vzápětí objeví, vyberte položku Otevřít složku a zobrazit soubory.

Krok 9:

Zobrazte si obsah paměti telefonu (nikoliv ale obsah paměťové karty MicroSD, pokud ji máte vloženou ve smartphonu), a poté otevřete složku Audio. V ní by se měla nacházet složka Notifications. Pokud ji zde nenajdete, pak ji budete muset vytvořit. Nakonec přetáhněte skladbu ve formátu MP3, kterou chcete použít jako upozornění, ze svého počítače do této složky ve smartphonu.

Krok 10:

Po zkopírování souboru ukončete Windows a odpojte smartphone od počítače. Spusťte aplikaci pro práci se zprávami nebo e-maily (Messaging), stiskněte klávesu pro zobrazení nabídky a zvolte položku Settings. Nyní v nastavení upozornění (Notifications) vyberte vyzváněcí melodii a rolujte seznamem tak dlouho, dokud nebudete moci vybrat položku, kterou jste před chvílí přidali.

Samsung Galaxy S, Android

 

Pokud naopak začínáte s iPhonem od společnosti Apple, může se vám hodit stejný tip pro tento smartphone.

 

Úvodní foto: © Suriko - Fotolia.com

Byl pro vás článek přínosný?