Hlavní navigace

TIP: navrhněte si jednoduše dům s aplikací od Googlu

9. 1. 2011

Sdílet

V dnešním tipu si představíme aplikaci od Googlu, která vám umožní jednoduše navrhovat interiéry a exteriéry vašich vysněných příbytků.

Google poskytuje velké množství nástrojů a služeb. Jedním z těch méně známých je aplikace SketchUp, která umožňuje i neprofesionálům vytvořit působivý návrh exteriéru nebo interiéru. Díky aplikaci můžete jednoduše vytvářet prostorové i plošné návrhy bytu nebo domu, nebyl by to totiž Google, aby svůj SketchUp neopatřil intuitivním ovládáním. Na rozdíl od jiných aplikací, které vám umožní navrhnout si vlastní domov (například Ashampoo Home Designer nebo Envisioneer Express), aplikace Google SketchUp neobsahuje implicitně galerii stavebních a interiérových prvků.

Bohatou nabídku objektů, které může uživatel použít ve svých návrzích, však Google umístil na webové stránky této aplikace. Aplikace Google SketchUp je dostupná ke stažení zcela zdarma (36.8 MB), existuje však i  její placená verze s názvem SketchUp Pro, která nabídne pokročilé navrhovací funkce a možnost propojení s dalšími profesionálními nástroji.