Hlavní navigace

Tip: Ochraňte svá sociální média bezpečnostními doplňky - 3.díl

13. 10. 2012

Sdílet

 Autor: © cienpiesnf - Fotolia.com
Nadměrné sdílení se v našem světě posedlém sociálními médii stalo standardní procedurou. Nenechte na něj doplatit vaši bezpečnost!

V tomto seriálu se podíváme na dva druhy aplikací zabývající se bezpečností na sociálních sítích. První typ může vás a vaše přátele varovat před škodlivými příspěvky, komentáři, odkazy a dalšími typy potenciálního zneužití, které jsou využívány pro šíření virů, phishingových podvodů a malware. Druhý typ je potom určen pro vytvoření hranic vaším dětem. Tyto nástroje vás mohou varovat před jakoukoliv potenciálně nebezpečnou komunikací nebo obsahem na Facebooku vašeho dítěte (jako je materiál obsahující násilí, sex, užívání drog nebo vulgární jazyk), či dalšími věcmi, jako jsou pochybní „přátelé“ (a potenciální predátoři).

 

1. díl článku: Bitdefender Safego

2. díl článku: MyPageKeeper

 

SocialShield

SocialShield od společnosti Avira, která se specializuje na bezpečnostní software, je bezplatná monitorovací služba, která sleduje účty vašeho dítěte na Facebooku, Twitteru, MySpace, Google+ a FormSpring. SocialShield analyzuje veřejné a soukromé příspěvky , zprávy, přátele a další obsah, aby vás varovala před jakoukoliv nebezpečnou aktivitou. Vyhledává také nevhodný obsah jako sexuální narážky či diskuse o pití a drogách.

Využívání SocialShieldu je však trochu diskutabilní, neboť nezachovává právo dítěte na soukromí. Tedy v případě, že se dítě k využívání SocialShieldu nepřihlásí dobrovolně. SocialShield začněte používat přihlášením se k této službě prostřednictvím vašeho facebookového účtu, přičemž vaše dítě můžete začít sledovat buďto z jeho strany nedobrovolně (využitím jeho přihlašovacího e-mailu a hesla, což vám nedoporučujeme) nebo mu nechat poslat uvítací e-mail s žádostí o poskytnutí údajů (ostatně, nevíme, které dítě na to v dnešní době skočí).

CS24

Pokud se vám nakonec podaří dítě přesvědčit, SocialShield vás bude upozorňovat v kategoriích přátelé, příspěvky, zprávy, fotografie a videa.

SocialShield