Hlavní navigace

TIP: ochraňte svůj notebook před slídily - 2. díl

14. 3. 2011

Sdílet

V druhém díle miniseriálu o ochraně notebooku si mimo jiné představíme program, který vám umožní nadálku vymazat data z ukradeného notebooku.

1. Pozor na Wi-Fi sítě

Je důležité, abyste při odesílání jakýchkoli citlivých materiálů z vašeho počítače prostřednictvím cizích bezdrátových sítí byli opatrní - ať už jde o e-maily nebo dotazy v internetovém vyhledávači. Pokud jste na laptopu připojeni na Wi-Fi, vždy se ujistěte, že posíláte e-maily přes bezpečný kanál (VPN, webmail přes SSL atd.)

2. Zapněte si automatické aktualizace

Máte nastaveny automatické aktualizace pro Windows a Office, co však zbytek softwaru ve vašem systému? Útočníci moc dobře vědí, že Windows již dnes drtivá většina uživatelů aktualizuje, ale o další programy se již příliš nestarají a při svých útocích toho řádně využívají.

3. Vymažte z notebooku data na dálku

CS24

Pokud se stane, že svůj notebook ztratíte, nemusíte zoufat, že by se zloděj či náhodný nálezce dostal k vašim datům - tedy pokud použijete speciální program. Tím je například LoJack od společnosti Absolute Software. LoJack vám jednoduše umožní vypátrat váš počítač, ať se s ním cizí člověk připojí k internetu kdekoli na světě - program vběhem okamžiku zjistí jeho přesnou lokaci a zašle vám informace na e-mail.

Foto: Fotolia, A. Walters