Hlavní navigace

TIP: otestujte rychlost internetu na vašem smartphonu

18. 3. 2011

Sdílet

 Autor: Fotolia © itestro
Chcete si otestovat rychlost připojení na svém smartphonu s Androidem, iOS, Windows Phone 7 nebo BlackBerry? Máme pro vás řešení.

Pokud chcete otestovat rychlost svého připojení na mobilním telefonu, je ideálním řešením využití služby Speedtest.net (testovat zde můžete i připojení svého počítače). Stačí, když najedete v mobilním prohlížeči na Speedtest.net a kliknete na Begin Test. Jelikož je služba založena na Flashi, může nastat u některých telefonů problém. Naštěstí však existuje aplikace jak pro Android, tak pro iOS, která si s tím poradí. Aplikace by vás měla přesměrovat na nejbližší server, pokud se to nestane, můžete to jednoduše nastavit v menu Settings.

Zoufat nemusíte ani v případě, že nemáte chytrý telefon postavený na operačních systémech iOS nebo Android. Pokud máte BlackBerry od kanadské společnosti RIM, můžete využít Global Internet Speed Test od firmy Cisco. Uživatelé Windows Phone 7 mohou použít aplikaci BandWidth, kterou v MarketPlace najdou jednoduše pod tímto jménem. Více si o této aplikaci můžete přečíst zde.

Foto: Fotolia