Hlavní navigace

TIP: Ozvláštněte svůj Android stylovými aplikacemi - 2.díl

9. 6. 2011

Sdílet

V dnešním díle si ukážeme některé atraktivní widgety, jež vaši domovskou plochu oživí o zajímavé informace či komfortní interaktivní ovládací prvky.

Ačkoliv grafické uživatelské rozhraní operačního systému Android působí uhlazeně a elegantně, po určité době vás může začít mírně nudit. Jakmile vám tedy začne defaultní GUI připadat fádní, je správný čas poohlédnout se po utilitách nabízejících zajímavá grafická oživení.

1.díl článku: http://pcworld.cz/software/tip-ozvlastnete-svuj-android-stylovymi-aplikacemi-20381

2) Používejte interaktivní widgety

Widgetem se nazývá jednoduchá aplikace, s níž lze interagovat prostřednictvím grafického uživatelského rozhraní běžně ztvárněného formou plovoucího okna. Většina dat, s nimiž widget pracuje, je vyobrazena právě v tomto plovoucím okně, přičemž aplikace zpravidla běží po celou dobu chodu zařízení. Běžně widgety slouží jako panely informující o počasí, stavu vašeho profilu na sociální síti či aktuální teplotě hardwaru.

Widgetů je v Android marketu dostupná celá řada. Vybrali jsme pro vás tři z nich spojující pěkný design s užitečnou funkcionalitou.


Switch Pro

Vývojář: Droid Shogun

Cena: 16,47 Kč


Tento widget přepracovává defaultní přepínače umístěné na domovské obrazovce (určené pro aktivaci Bluetooth, Wi-Fi a další nastavení). Nové přepínače jsou pohlednější, lze libovolně nastavovat jejich činnost a především jich budete mít k dispozici podstatně více ve srovnání s implicitním panelem přepínačů. Prostřednictvím Switch Pro takto můžete z domovské obrazovky ovládat například i režim autorotace, povolení vibrací, tichý mód, svítilnu a další.

Switch Pro
Battery Time Lite

Vývojář: Motalen

Cena: zdarma


Battery Time Lite je bezplatný widget monitorující stav baterie. Aplikace umístí na vaši domovskou plochu malou ikonu baterie, jež ukazuje odhadovanou zbývající energii baterie. Při poklepání na ikonu widget zobrazí některé detailnější informace.

Battery Time
Clockr

Vývojář: Zehro

Cena: zdarma


Widget Clockr představuje atypické hodiny, jež nezobrazují čas pomocí ručiček či digitálních číslic nýbrž slovně. Například v 7:30 si tedy přečtete aktuální čas jako „seven thirty“. Aplikace dále nabízí několik různých forem zobrazení času a přizpůsobit si můžete taktéž barvu těchto netradičních hodin.

Clockr

V následujících dílech si předvedeme další užitečné aplikace přinášející komfortnější způsob správy a psaní textových zpráv.

Byl pro vás článek přínosný?