Hlavní navigace

TIP: Pracujte s Gmailem i Google Kalendářem v off-line režimu

1. 9. 2011

Sdílet

 Autor: © Yuri Arcurs - Fotolia.com
Pokud se stane, že vám při práci na počítači vypadne internet - nebo se nacházíte na místě, kde připojení prostě není - máte většinou smůlu. To však už neplatí pro služby Gmail, Google Kalendář a Google Docs.

Google se snaží dostát svým slibům z letošní konference Google I/O a tento týden oznámil, že v průběhu dneška a následujícího týdne zpřístupňuje své služby Gmail, Google Kalendář a Google Docs pro práci off-line. Číst, odpovídat, vyhledávat a archivovat zprávy bez připojení k síti uživatelům umožní aplikace Gmail Offline, která je již nyní dostupná ke stažení v Chrome Web Store. Založena je na webové aplikaci Gmail pro tablety, jež má zabudované funkce i pro užití bez připojení.

Jakmile se po stažení a nainstalování aplikace ocitnete bez připojení k internetu, jednoduše se přepněte do off-line módu kliknutím na ikonku Gmail Offline v prohlížeči Google Chrome. Po obnovení připojení Gmail Offline automaticky synchronizuje všechny zprávy a další akce, které jste provedli v off-line režimu.

Pro práci s Kalendářem a Google Docs bez internetu klikněte na ikonku Nastavení v pravém horním rohu dané webové aplikace a zvolte možnost Offline. V Kalendáři budete moci zobrazovat události, v Docs pak číst dokumenty a tabulky. Jejich editace prozatím nebude možná. Podle slov Googlu není práce v off-line režimu dokonalá, nicméně jeho vývojáři na ní usilovně pracují.

 

Úvodní foto: © Yuri Arcurs - Fotolia.com

Byl pro vás článek přínosný?