Hlavní navigace

Tip: Přibližujte fotky na Facebooku bez jediného kliknutí

28. 3. 2012

Sdílet

 Autor: © Maksim Šmeljov - Fotolia.com
Jsme velcí fanoušci čehokoliv, co nám může usnadnit práci (nejen) s Facebookem. Některé funkce této sociální sítě (případně jejich nedostatek) jsou totiž poměrně otravné.

Tak například, procházíte si vybrané příspěvky a v průběhu tohoto procházení vás zaujme nějaký konkrétní obrázek nebo fotografie – které jsou ale příliš malé na to, abyste je viděli v dostatečných detailech. Takže na obrázek kliknete, abyste jej viděli ve větším provedení, a následně musíte kliknout ještě jednou, abyste jej mohli zavřít.

Takové klikání může v součtu zabrat poměrně hodně času. Naštěstí existuje způsob, jak zvětšit fotky na Facebooku bez jediného kliknutí. Všechno, co potřebujete, je to správné rozšíření pro váš webový prohlížeč: FB Photo Zoom pro Chrome, Imagus pro Operu a Thumbnail Zoom pro Firefox.

Jakmile příslušné rozšíření nainstalujete, zjistíte, že pro interakci s fotografiemi na Facebooku existuje i jednodušší způsob – prostě nad ně najedete myší. Jinými slovy, najeďte kurzorem nad jakoukoliv fotku ve vybraných příspěvcích a potom asi tak vteřinu počkejte. Výsledek: fotka se zobrazí v plné velikosti.

Jestliže jste uživatelem Firefoxu, asi vás potěší, že Thumbnail Zoom využijete kromě Facebooku i na Amazonu, Twitteru a mnoha dalších stránkách, které používají náhledové obrázky.

CS24

Co říci závěrem? Jestliže používáte Facebook a zároveň jeden z výše uvedených prohlížečů, určitě byste měli příslušné rozšíření vyzkoušet.