Hlavní navigace

TIP: připojujte se k internetu bezpečně a anonymně

11. 4. 2011

Sdílet

V dnešním tipu se podíváme na aplikace, které vám umožní bezpečně surfovat po internetu.

JAP

JAP je zkratka programu s názvem Java Anon Proxy. Jde o aplikaci, která po zadání URL ve vašem prohlížeči zobrazí požadovaný web, avšak skryje vaši IP adresu a informace o vašem systému. Navíc si předem můžete zvolit, z jaké země chcete surfovat (vyberete si ze seznamu proxy). JAP není nutné instalovat.

HotSpot Shield

Pokud se chcete bezpečně připojit na internet přes volné wi-fi hotspoty, tento program je určen pro vás. HotSpot Shield umí šifrovat jak data, která posíláte z PC, tak ta, která přijímáte. Aplikace tedy funguje jako jakýsi tunel, který chrání před tím, aby vaše data někdo odposlouchával. Navíc program umožňuje skrývat IP adresu a další informace o počítači.

Hide IP

Poslední aplikací na zabezpečení připojení k internetu, kterou si dnes představíme, je Hide IP. Tato utilita dokáže změnit vaši IP adresu pomocí některého anonymního proxy serveru. Pokud potřebujete zabránit internetovým stránkám, aby vyhledávaly vaši totožnost pomocí IP adresy, jedním kliknutím ji můžete změnit a zabránit tak úniku osobních dat.

Foto: Fotolia, rgbspace

Byl pro vás článek přínosný?