Hlavní navigace

Tip: Připojujte se přes zabezpečený protokol HTTPS

2. 7. 2011

Sdílet

Některé webové stránky volitelně nabízejí přístup přes zabezpečený protokol HTTPS. Poradíme vám, jak se prostřednictvím HTTPS připojit k Facebooku, Twitteru a Gmailu.

Protokol HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure) šifruje přenos mezi vaším PC a internetovou stránkou. Protokol sice nezajišťuje, že je navštěvovaný web bezpečný, avšak dovede zabránit třetím stranám odposlouchávat vaši komunikaci a získat přístup k vašim účtům.

Mnohé webové stránky používají HTTPS jako implicitní způsob připojení. Například při nákupu zboží online či přihlašování k internetovému bankovnictví bude váš prohlížeč pravděpodobně ke stránkám přistupovat přes HTTPS automaticky. Svoji bezpečnost však můžete zvýšit povolením povolením HTTPS také na sociálních sítích Facebook, Twitter a freemailu Gmail.

 

1) Facebook

Jak přistoupit k Facebooku pomocí zabezpečeného připojení jsme si již ukázali v tomto tipu.

 

2) Twitter

V prvním kroku se přihlaste na svůj účet. Pokud používáte nové grafické uživatelské rozhraní, klikněte na název vašeho účtu v pravém horním rohu stránky a z rozbalovacího menu zvolte Settings. (Pokud používáte původní rozhraní, klikněte přímo na možnost Settings vpravo nahoře). V novém okně zaškrtněte volbu Always use HTTPS (poslední volba na stránce).

TwitterHTTPS

3) Gmail

Přihlaste se na svůj účet, rozbalte menu nastavení ve tvaru ozubeného kola v pravém horním rohu a vyberte možnost Nastavit služby Mail. V záložce Obecné vyhledejte volbu Připojení prohlížeče a zaškrtněte možnost Vždy používat protokol HTTPS. Změnu potvrďte tlačítkem Uložit změny.

GmailHTTPS

 

Úvodní foto: ©Sergey Ilin - Fotoloa.com

Byl pro vás článek přínosný?