Hlavní navigace

TIP: rozdělujeme a přenášíme objemné soubory

10. 7. 2010

Sdílet

Zabírá některý z vašich souborů příliš mnoho a vy nevíte, jak jej přenést či vypálit? Jednou z možností je jeho rozdělení. V dnešním tipu si ukážeme, jak na to.

Mnoho z nás se již setkalo s nějakým druhem omezení  při přenášení velkých dat - ať už v emailové příloze, na různých webových stránkách nebo u přenosného zařízení. Pokud se do takové situace dostaneme a přesto velký soubor potřebujeme přemístit, nezbude nám, než jej rozdělit na více malých částí. Tyto části pak po přemístění souboru potřebujeme samozřejmě složit dohromady. Výborným a jednoduchým programem, který k tomu poslouží, je HJSplit. Tato malá aplikace dokáže rozdělit soubor na několik menších dat, které lze jednoduše opět složit zpět.

Výhodou programu je, že jej nemusíte instalovat do systému, ale stačí jej pouze  stáhnout a spustit. Software  pochopitelně umožňuje nastavit velikost jednotlivých souborů, do kterých se má ten původní rozdělit. Samotný proces rozdělení na části trvá v závislosti na velikosti souboru několik sekund až několik minut. Program si bez problémů poradí i se soubory většími než 10GB. HJSplit si můžete stáhnout zde.

Byl pro vás článek přínosný?